اساس درمان با استفاده از روش شناختی رفتاری چیست؟
تکنیک های CBT
CBT چیزی فراتر از شناسایی الگوهای فکری است. بر روی استفاده از طیف گسترده ای از استراتژی ها برای کمک به افراد برای غلبه بر این افکار متمرکز است. تکنیک ها ممکن است شامل یادداشت روزانه، ایفای نقش، تکنیک های آرام سازی و حواس پرتی ذهنی باشد.
شناسایی افکار منفی
این مهم است که یاد بگیریم افکار، احساسات و موقعیتها چگونه میتوانند به رفتارهای ناسازگار کمک کنند. این فرآیند میتواند دشوار باشد، بهویژه برای افرادی که با دروننگری دست و پنجه نرم میکنند، اما در نهایت میتواند به کشف خود و بینشهایی منجر شود که بخش اساسی از روند درمان است.
تمرین مهارت های جدید
شروع تمرین مهارتهای جدیدی که میتوانند در موقعیتهای واقعی استفاده شوند، مهم است. برای مثال، یک فرد مبتلا به اختلال مصرف مواد ممکن است شروع به تمرین مهارتهای مقابلهای جدید و تمرین روشهایی برای اجتناب یا مقابله با موقعیتهای اجتماعی کند که به طور بالقوه میتواند باعث عود بیماری شود.
تعیین هدف
در مشاوره روانشناسی آویژه هدف گذاری می تواند گام مهمی در بهبود بیماری روانی باشد و به شما کمک کند تا تغییراتی برای بهبود سلامت و زندگی خود ایجاد کنید. در طول CBT، یک درمانگر میتواند با آموزش نحوه شناسایی هدف، تمایز بین اهداف کوتاهمدت و بلندمدت، تعیین اهداف هوشمند (مشخص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط، مبتنی بر زمان) و تمرکز، به مهارتهای هدفگذاری کمک کند. بر روی فرآیند به اندازه نتیجه نهایی.
حل مسئله
یادگیری مهارت های حل مسئله می تواند به شما در شناسایی و حل مشکلات ناشی از استرس های زندگی، اعم از بزرگ و کوچک کمک کند و تأثیر منفی بیماری های روانی و جسمی را کاهش دهد.
حل مسئله در CBT اغلب شامل پنج مرحله است:
شناسایی یک مشکل
ایجاد لیستی از راه حل های ممکن
ارزیابی نقاط قوت و ضعف هر راه حل ممکن
انتخاب راه حل برای پیاده سازی
پیاده سازی راه حل 6
نظارت بر خود
همچنین به عنوان کار روزانه شناخته می شود، خود نظارتی بخش مهمی از CBT است که شامل ردیابی رفتارها، علائم یا تجربیات در طول زمان و به اشتراک گذاشتن آنها با درمانگر شما است. خود نظارتی می تواند به ارائه اطلاعات مورد نیاز برای ارائه بهترین درمان به درمانگر کمک کند. برای مثال، برای افرادی که با اختلالات خوردن کنار می آیند، نظارت بر خود ممکن است شامل پیگیری عادات غذایی و همچنین هرگونه افکار یا احساسی باشد که همراه با مصرف آن وعده غذایی یا میان وعده باشد.
از درمانی شناختی رفتاری در چه جایی میتوانیم استفاده کنیم؟
درمان شناختی رفتاری میتواند در کوتاه مدت اثرات بسیار خوبی را برای افراد به همراه داشته باشد. این درمان به آنها کمک می کند تا عقاید و افکار خود را کنترل کنند.
از درمان شناختی رفتاری در این موارد استفاده شده است:
اعتیاد
کنترل خشم
استرس و اضطراب
اختلال دو قطبی
افسردگی
حملات پانیک
مشکلات شخصیتی
فوبیاها
علاوه بر این مشکلات فردی که مربوط به ذهن او میشوند، از این درمان برای موارد زیر هم استفاده میشود:
دردهای مزمن و یا بیماری های سخت
طلاق و جدایی
از دست دادن عزیزان
فراموشی
اعتماد به نفس پایین
همگی این موارد با کمک روش های درمان شناختی رفتاری قابل درمان هستند.
مزایای استفاده از روش درمانی شناختی رفتاری کدام ها هستند؟
مهم ترین نکته در بیماران تحت درمان این روش این است که تفکرات این افراد میتواند نقش بسزایی در عملکرد آنها داشته باشد. بطور مثال کسی که مدت زیادی را به سقوط هواپیما فکر میکند مطمئنا از مسافرت با هواپیما دوری میکند.
هدف از درمان به روش شناختی رفتاری این است که به آنها بفهمانیم شما نمیتوانید همه چیز را در جهان کنترل کنید ولی میتوانید نحوه تعامل خودتان را جهان اصلاح کنید.
از مزایای درمان شناختی رفتاری میتوان به مسائل زیر اشاره کرد:
به شما کمک میکند تا درباره مسائل مختلف واقع بینانه تر فکر کنید و افکار منفی و خرافی شما را آزار ندهد
در مدت کوتاهی اثرات آن قابل رویت است. شما میتوانید نشانه های تغییر را از هفته 5 درمان به بعد ببینید
برای بسیاری از بیماریهای روحی و روانی موثر است
به راحتی و بدون داشتن امکانات خاصی میتوان از این روش درمانی استفاده کرد
حتی ثابت شده است که اگر جلسات درمانی بصورت آنلاین نیز برگزار شوند به اندازه جلسات حضوری موثر هستند
برای کسانی که به دارو درمانی اعتقادی ندارند جایگزین مناسبی است
منبع:
آویژه
https://www.verywellmind.com/what-is-cognitive-behavior-therapy-2795747