چه کودکانی دارای اختلال سلوک هستند؟
اختلال سلوک کودکان یک اختلال رفری محسوب میشود که علائم متعددی دارد . این اختلال کودکی یا نوجوانی تشخیص داده میشود . رفرهای کودکان دارای این اختلال به مرور زمان شکل میگیرد مثلا ممکن است زمانی که این اختلال کودک تشخیص داده میشود او فقط سه علامت از علائم این بیماری را داشته شد اما به مرور زمان ممکن است تعداد این علائم و همچنین شدت آن کودک بیشتر شود . کودکان دارای اختلال سلوک بیشتر به بیماری ADHD مبتلا میشوند و این عث ایجاد مشکلات بیشتری برای آنها میشود . برای اینگونه کودکان مشاوره روانشناسی بسیار توصیه میشود . مشاور به آنها کمک میکند رفرهای خود را بیشتر هنجارهای جامعه تطبیق دهند و همچنین برای کنترل خشم آنها راهکارهای مناسبی ارائه میدهد . مشاوره خانواده آویژه میتواند زمینه ی مراقبت از کودکن به شما کمک کند.
تعریف اخلال سلوک کودکان
تعریف اختلال سلوک کودکان واقع شامل مجموعه رفری هایی است که هنجارهای اجتماعی و حقوق دیگران را زیر پا میگذارد. کودک مبتلا به اختلال سلوک دارای شخصیت ضداجتماعی است پس نتیجه این کودکان اختلال شخصیت نیز هستند . رفرهای کودک دارای اختلال سلوک پرخاشجویانه و مخرب است مثل لجزی یا قلی و همچنین تهدید به کشتن و وغگویی ، دزدی، دعوا و تخریب اموال دیگران . این کودکان پرخاشگری زیادی نسبت به موضوعات پیرامون خود دارند و آزار و اذیت دیگران و حتی حیوانات برای آنها لذت بخش است. این پرخاشگری و شخصیت ضد اجتماعی آنها کودکی و نوجوانی سبب میشود بزرگسالی جرمهای زیادی مرتکب شده و همینطور دچار سوءمصرف الکل و مواد مخ شوند. هرچه این اختلال سن پایین تر ایجاد شود ، بزرگسالی مشکلات بیشتری را تجربه میکنند .
علائم اختلال سلوک کودکان
علائم اختلال سلوک کودکان شامل رفرهایی میشود که حالتهای آزار و پرخاش دارد . طبق ملاک های DSM_5 نشانه های تشخیصی اختلال سلوک شامل این موارد است : پرخاشگری افراد یا حیوانات و بی رحمی نسبت به آنها ، به خاطر خشم زیاد همیشه شروع کننده ی دعوا هستند ، از سلاح استفاده میکنند و به دیگران آسیب میزنند ، به زور دیگران رابطه جنسی برقرار میکنند و هنگام روبه رویی فرد قرنی از آنها دزدی میکنند .بطور عمدی اموال دیگران را تخریب میکنند و به زور وارد خانه یا ماشین آنها میشوند . همچنین برای منافع خود وغ می گویند . هرچه خانواده برای آنها منع کند آنها انجام میدهند برای همین علاقه دارند که دیروقت بیرون از خانه بمانند . برای تشخیص این اختلال کودک خود ید حتما از مشاوره روانشناسی کمک بگیرید
ابتلا به اختلال سلوک کودکان
ابتلا به اختلال سلوک کودکان ویژگیهای شناختی و زیستی ارتط است . به طور میانگین پسرها زودتر به این اختلال مبتلا میشوند . میانگین سن ابتلا به اختلال سلوک پسران ده دوازده سالگی و دختران چهارده شانزده سالگی است . خانواده نقش مهمی ابتلای کودکان به این اختلال دارد . معمولاً خانوادههای کودکان مبتلا به این اختلال قهر، طرد ، بیانضطی و عدم نظارت بر رفر کودک وجود دارد . مواردی ابتلا به اختلال سلوک حالت ژنتیکی داشته و پ یا ما مبتلا به این اختلال بودهاند . وجود رفر پرخاشگرایانه و مصرف الکل پ گاهی ابتلای کودک به این اختلال ثیر دارد . به همین علت بهتر است هنگام بروز مشکلات زناشویی و ایجاد تنش مشاوره روانشناسی یافت کرده فرزندن آسیب روانی کمتری ببیند .
مشکلات اختلال سلوک کودکان
مشکلات اختلال سلوک کودکان و داشتن فرزندی این اختلال عث بوجود آمدن هزینه های اقتصادی و اجتماعی میشود . مخصوصا وقتی بزرگتر میشوند و اختلال شخصیت هم دارند . این کودکان میتوانند به خود، اعضای خانواده و جامعه آسیب برسانند . پس خانواده ید کودک را تحت کنترل داشته شد و مراقب حرکات او شد . کنترل این کودکان بدون راهنمایی مشاور تقریً غیرممکن است . کودکان هر سنی مشکلات خاص خود را دارند اما مشکلات این بچهها و ضرر هایی که میرسانند شدید است و علاوه بر خسارتهای مالی گاهی خسارت های جبران نشدنی ای را به افراد وارد میکنند . مشکلات آنها مسه شدیدتر هم هست ، آنها تلاشهای مداوم برای فرار از مسه انجام میدهند . آن ها مشکلات زیادی را مسه بوجود می آورند . بعضی از آنها توانایی برقراری ارتط همکلاسی های خود ندارند .
مان اختلال سلوک کودکان
مان اختلال سلوک کودکان هرچه سنین پایینتر شروع شود ، کاهش رفر پرخاشجویانه ی کودک مؤثرتر است . مان شناختی رفری برای کاهش علائمی مثل دزدی مؤثر است . یکی دیگر از روشهای مانی برای مان اختلال سلوک کودکان گروه مانیست . این نوع مان رفرهای اجتماعی را به کودک آموزش میدهد و تعامل دیگران را برای آنها راحتتر میکند . یکی دیگر از مزیت های مان گروهی این است که خانوادهها افراد دیگری که دارای این اختلال هستند را میبینند وپذیرش این مسئله برایشان راحت تر میشود و از داشتن چنین فرزندی خجالت نمیکشند . برای مان کودک خود میتوانید به مشاوره خانواده آویژه نیز مراجعه کنید . دارو مانی هم نوع دیگری از مان است که برای این کودکان نظر گرفته شده داروهای رسپریدون ، هالوپریدول و SSRI برای کاهش علامتهای این بیماری استفاده میشود .
دلایل ایجاد اختلال سلوک کودکان
دلایل ایجاد اختلال سلوک کودکان میتواند شناختی ، وراثتی و محیطی شد . این دلایل بهتنهایی عث ایجاد این اختلال نمیشوند بلکه همراهی آنها هم موجب ابتلا به اختلال سلوک کودکان میشود . هرچه کودک از هوش پایینتری برخوردار شد احتمال ابتلای او به این اختلال بیشتر است . تعریف اختلال سلوک کودکان گفتم که این اختلال شامل رفرهای پرخاشجویانه و رفرهای ضد اجتماعی است . طبق تحقیقات انجام شده ، عوامل ژنتیکی تأثیری پرخاشگری ندارند اما تأثیر وراثت رفرهای ضداجتماعی ثابت شده . از عوامل محیطی میتوان به ثیر محیط خانواده اشاره کرد . اگر کودکان قرنی کودکآزاری شده شند و یا اگر سطح خانواده تنش بیش از حد معمول شد، و پ و ما گیر اختلاف زیاد شند یا تربیت فرزند خود بی توجهی کرده شند احتمال ابتلای کودک به اختلال شخصیت بسیار لا میرود .
ثیر جنسیت اختلال سلوک کودکان
ثیر جنسیت اختلال سلوک کودکان بحث پر طرفداری بین پژوهشگران است . طبق آماری که وجود دارد پسران بیشتر از دختران به این اختلال مبتلا میشوند . همچنین سن ابتلای پسرها از دخترها پایینتر است . طبق آمار آمریکا دختران دو نه صد و پسران شش شانزده صد به این اختلال مبتلا میشوند . ایران هم دادهها به این صورت است که ابتلای پسرها بیشتر است . این تفاوت میتواند به سبب مسائل ژنتیکی و یا به دلیل اختلافات شناختی دخترها و پسرها هم شد . علائم اختلال سلوک کودکان بین دخترها و پسرها تفاوت آنچنانی هم ندارد اما پسرها به دلیل پرخاشگری بیشتر ممکن است آسیبهای جدیتری به دیگران وارد کنند . بنابراین مشکلات اختلال سلوک پسران میتواند پردسرتر شد .
رفر کودکان مبتلا به اختلال سلوک
رفر کودکان مبتلا به اختلال سلوک بسیار پر اهمیت است . مشاوره روانشناسی این کودکان نشان میدهد که علائم بیش فعالی و عدم تمرکز هم این کودکان وجود دارد . والدین میتوانند کمک مشاوره خانواده آویژه تکنیک های کنترل و ارتط این کودکان را بیاموزند . گاهی این کودک ها رفر های وحشتناکی مثل آتش افروزی و یا حتی اقدام به قتل دارند که کنترل این کودکان را بسیار سخت میکند به همین دلیل والدین و حتی کا آموزشی مسه یا افراد نزدیک به خانواده ید آموزش کافی را دیده شند . افراد خانواده ید بتوانند از دستور دادن به این کودکان خودداری کنند چون این کودکان بسیار کینه توز هستند و ممکن است بعد از مدتی آسیب جدی به آنها وارد کنند .
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز
هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
این راس مرکز خدمات متنوعی را زمینه مشاوره اختلال شخصیت به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.
منبع: The Warning Signs of Conduct Disorder in Children
چه کودکانی دارای اختلال سلوک هستند؟
از
09353000102
منبع:لینک منبع