چرا از احساسات خود فرار میکنیم؟
تا زمانی که ما به مرحله پذیرش نرسیده باشیم نمی توانیم چیزی را تغییر دهیم تا زمانی که نقص ها و ضعف های خود را فرافکنی میکنیم، نمی توانیم زندگی واقعی، راستین و جذابی داشته باشیم..و اگر ضعف ها خود را انکار کنیم به سایه مون تبدیل میشه خودمون رو نمی پذیریم. به خودمون عشق نمی ورزیم و تمام زندگی ما نابود خواهد شد.
باشگاه میروید چون دوست ندارید از رقابت با دوستان خوش اندامتان عقب بیفتید! پارتنر پیدا میکنید چون پیش دیگران میخواهید خواستنی جلوه کنید!
ازدواج میکنید چون از احساس تنهایی میترسید! دنبال لاغری به هر روشی هستید چون میخواهید از احساس خودبیزاری فرار کنید!
هر روز به پارتی میروید؛ الکل، مواد مخدر، روابط جنسی و… که حال درونتان خوب شود! کار خیر انجام میدهید تا از احساس گناه خود فرار کنید! برای خشنود کردن دیگران هر کاری انجام میدهید تا شما را خوب بدانند!
تا دیر وقت و زیاد کار میکنید تا متوجه مسائل رنجآور خود نباشید! زیاد سفر یا مهمانی میروید یا طلاق میگیرید تا از احساس افسردگی رها شوید! به نظر میرسد هر بار کارهایی انجام میدهید تا از چیزی فرار کنید یا چیزی را انکار کنید!
اگر کارها را تنها برای فرار از افکار و احساسات بد انجام میدهید؛ آن کارها هر چقدر خوب باشند به شما احساس خشنودی نمیدهند! پس علاوه بر عمل شما، انگیزه شما نیز در احساس رضایت و خشنودی شما نقش دارد.
شما نمیتوانید در حالی که از مسئلهای میترسید یا از آن فرار میکنید و یا آن را انکار میکنید؛ احساس خشنودی از انجام کارهای لذتبخش دیگری داشته باشید! به همین دلیل افرادی هستند که به ظاهر همه چیز دارند اما ممکن است احساس شادمانی درونی نداشته باشند!
افکار و احساسات منفی خود را بنویسید و ببینید زندگی و اعمال شما در جهت انکار و فرار یا حتی جنگ با آنهاست یا در جهت پذیرش آنهاست. ممکن است بگویید اینها منفی هستند چرا باید آنها را بپذیریم!؟
میپذیرید؛ چون وجود دارند و چون در هر آدمی ممکن است افکار و احساسات منفی در شرایط و موقعیتهایی وجود داشته باشد؛ قابل اجتناب یا قابل انکار نیستند اما تا آنها را نپذیرید نمیتوانید به درست بودن یا غلط بودن، کارا بودن یا عدم کارایی آنها برسید.
مهم این است آگاه باشید فرار و انکار دارد به شما چه آسیبهایی میزند؟ چه هزینههایی برای شما به همراه داشته است و چگونه شما را از اهداف و ارزشهایتان دور ساخته است؟
خیلی اوقات حتی این فرارها و انکارها خودآگاهانه نیست و آگاهی نسبت به آنها موجب بر ملاشدن و توقف آنها میشود. با خودتان روبرو شوید و خود را با تمام آنچه هستید بپذیرید! منبع : مشاوره آنلاین خانواده رایگان