فارغ التحصیلان بعد از ۲۰ سالگی مجاز به ادامه تحصیل نیستند
ادامه تحصیل بعد از ۲۰ سالگی چگونه است؟
فارغ التحصیلان بعد از ۲۰ سالگی برای ادامه تحصیلی صورتی که شرایط استفاده از معافیت تحصیلی را دارند میتوانند معافیت موقت بگیرند. بیشتر دانش آموزان همین که به سن ۱۸ سالگی میرسند به فکر یافت معافیت هستند. آنها یافت معافیت تحصیلی میتوانند مدت خدمت سرزی را به تعویق بیندازند. واقع این نوع معافیت از معافیت های موقت میشد. به دلیل آنکه افراد از معافیت های موقت استفاده میکنند سن مشمولیت را از ۱۸ سالگی ۵۰ سالگی نظر گرفته اند. سرزی برای همه جوانان واجب بوده و به شکل یک معضل آمده است. کسانی که میخواهند به سرزی نروند از معافیت ها استفاده میکنند و کسانی که میخواهند از مدت خدمت سرزی بکاهند از کسری های خدمت سرزی استفاده میکنند.
حداکثر استفاده از معافیت تحصیلی برای افراد مشمول به صورت ذیل است:
- فرد مشمول مقطع کاردانی: ۵/۲ سال
- فرد مشمول مقطع کارشناسی ناپیوسته: ۳ سال
- فرد مشمول مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته: ۳ سال
- فرد مشمول مقطع کارشناسی پیوسته: ۵ سال
- فرد مشمول مقطع کارشناسی ارشد پیوسته: ۶ سال
- فرد مشمول مقطع دکترای پزشکی پیوسته: ۸ سال
- فرد مشمول مقطع دکترای تخصصی: ۶ سال
معاون سازمان نظام وظیفه عمومی گفت: دانش آموزان موظف اند پایان ۲۰ سالگی فارغ التحصیل شوند وگرنه نمیتوانند برای ورود به دانشگاه ادامه تحصیل بدهند. همچنین ادامه گفت که: ابتدای سال تحصیلی به وضعیت مشمولیت دانش آموزان رسیدگی میشود صورتی که واجد شرایط شند برای یافت معافیت تحصیلی به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند. فرد دانش آموزی که معافیت تحصیلی یافت کرده است اگر شرایط معافیت را داشته شد پس از اینکه یک سال از یافت معافیت گذشته شد ید به پلیس +۱۰ مراجعه کند و مجددا معافیت تحصیلی بگیرد چرا که معافیت های تحصیلی یک ساله صا میشوند.
فارغ التحصیلان بعد از ۲۰ سالگی صورت انصراف از تحصیل و ترک تحصیل به مدت یک سال فرصت دارند برای اعزام به خدمت سرزی اقدام کنند وگرنه وارد غیبت میشوند. افرادی که قبل از رسیدن به سن مشمولیت یعنی سن ۱۷ سالگی مقطع دیپلم فارغ التحصیل شوند به مدت ۶ ماه فرصت دارند تکلیف خدمت سرزی خود را روشن کنند و برای اعزام به سرزی اقدام کنند. متقاضیان خدمت سرزی صورتی که میخواهند اطلاعاتی مورد فارغ التحصیلان بعد از ۲۰ سالگی داشته شند، پیشنهاد میکنیم مرکز مشاوره آویژه کمک بگیرند.
اگر شما به دنل این هستید که مسائل مربوط به نظام وظیفه را به راحتی حل و فصل کنید و بدون هیچ زحمتی راه حل های مناسبی پیدا کنید. ید بگوییم که حیطه معافیت تحصیلی هیچ راهکار برق آسا و معجزه گری وجود ندارد. حوزه معافیت تحصیلی تعاریف مختلفی از معافیت نظام وظیفه وجود دارد. شاید محافل غیر تخصصی راهکارهایی برای این مسائل ایراد شود که منطبق واقعیات این موضوع نشد. به همین دلیل تکیه کردن بر این ها، نتیجه خوبی برای شما بر نخواهد داشت. بهتر است مورد مسائل مربوط به معافیت تحصیلی اطلاعات جامعی را گردآوری کنید و مبنای تصمیمات خود را بر روی آنها متمرکز کنید.
امروزه مهمترین عاملی که میتوان بر اساس آن کمترین زمان به بهترین و موثرترین نیج رسید، استفاده از داده های فضای مجازی و واقعی موضوع مربوطه است. که این امر عث میشود چندین منبع اطلاعاتی مورد موضوع مورد نظرن آگاهی کسب کنید و بدین نحو ضریب اشتهات شما تصمیم گیری ها به لحاظ لایی کاهش پیدا کند. مرکز مشاوره آویژه نیز قرار دادن مطالب کاربردی و مفید سعی کرده است این حیطه به شما عزیزان کمکی کرده شد.
خدمات مشاوره نظام وظیفه آویژه:
کسری خدمت: صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید. کسری خدمت سرزی شامل:
- کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
- کسری خدمت جبهه پ
- کسری خدمت مناطق بد آب و هوا
- کسری بسیج
- کسری خدمت نخبگان
- کسری خدمت مهلین
- پروژه های کسری خدمت می شد.
مشمولان خدمت سرزی می توانند داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.
انواع معافیت های سرزی: معافیت های نظام وظیفه شامل:
- معافیت تحصیلی
- معافیت پزشکی
- معافیت کفالت
- معافیت ایثارگری
- معافیت موقت
- معافیت دائم
- معاف از رزم
- و غیره می شد.
افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سرزی استفاده نمایند.
-
نحوه یافت امریه:
افراد مشمولی که می خواهند برای یافت امریه خدمت سرزی اقدام نمایند؛ ید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته شند بتوانند از این فرصت استفاده نمایند. برای یافت امریه سرزی ید رشته تحصیلی ن سازمانی که می خواهید امریه بگیرید، متناسب شد. مقطع تحصیلی فرد بسته به سازمان مورد نظر از دیپلم دکتری را شامل می شود. از جمله مواردی که گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت می شد.
-
اعزام به خدمت:
هر فرد ذکور ایرانی وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمول قانون خدمت وظیفه قرار می گیرد. فرد این موقعیت ید برای اعزام به خدمت سرزی آماده شود. فرد مشمول ید اقدام به یافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید. همچنین خواست خود را سامانه انجام دهد. بعضی از مشولین نیز به جای اعزام به خدمت از انواع معافیت ها و کسری های خدمت سرزی استفاده می نمایند.
-
قوانین نظام وظیفه خدمت سرزی:
طبق قانون سن مشمولیت بین ۱۸ ۵۰ سالگی است ولی ز هم برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد. مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین مناطق عادی و نظامی ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است. از آنجا که قوانین وظیفه عمومی دائماً حال تغییر و تحول است، افراد ید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته شند. شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سرزی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.
-
خروج از کشور:
افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی شد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل ید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید. دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سرزی دارند خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیرزیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و … ید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.
-
مشمولین خدمت:
افرادی مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سرزی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر ناآگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می شد. گاهی اوقات وجود اینکه فرد وارد دوره غیبت می شود اما می تواند استفاده از شرایطی از غیبت موجه استفاده نماید.
-
توجیه غیبت:
شرایطی مثل: داشتن بیماری، حوادثی که عث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن بیمارسن بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای جه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده دفترچه اعزام به خدمت فرد. اینها میتواند موجب توجیه غیبت مشمول شود. برخی مشمولین هم خواست تمدید و یا تعجیل خدمت را دارند که بر اساس ارائه مدارک این اقدام یکر برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نشد، فرار از خدمت محسوب می شود.
منبع:لینک منبع