راهکارهای عملی در برطرف کردن کمرویی کودکان
کمرویی کودکان یکی از دغدغه های مهم والدین است. مورد این عارضه ید گفت این کودکان اغلب متعلق به پ و ما کمرو هستند. به این دلیل که مانند سایر موضوعات ارثی مانند رنگ چشم و قد و هیکل، کمرویی هم میتواند به ارث برسد. کمرویی کودکان از آن جهت برای پان وماان اهمیت دارد که ثیر مستقیمی فعالیت های ومشارکت های فردی و اجتماعی کودک میگذارد. کودکان بعد از شش ماهگی قت تشخیص افراد را پیدا میکنند که البته این ایام کمرویی طبیعی است ولی ید مراقب بود که این موضوع پایدار نشود و ادامه پیدا نکند.
خانواده از همان ابتدا ید به فکر این موضوع شد چرا که این کودک ید آینده وارد جامعه بشود و ید از پس مشکلات خود بر بیاید. از این رو استفاده از مشاوران مجرب این زمینه از اهمیت خاصی برخوردار است. مشاوره خانواده آویژه داشتن مشاورانی تجربه بهبود تربیت کودک میتواند کمک شایانی به خانواده کند.
بیشتر بخوانید: از روانشناسی کودکان پیش دبسنی چه میدانید ؟
تعریف کمرویی کودکان
تعریف کمرویی کودکان از نظر روانشناسی به حالتی گفته میشود که کودک ترجیح بدهد که مدام کارهای خود را به تنهایی و بدون حضور دیگران انجام بدهد و کمتر حضور دیگران ظاهر بشود. سنین ابتدایی یعنی بین سن یک دو سال شخصیت کودک شکل میگیرد و از این به بعد کودک ید کودکان هم سن خود راه تعامل را آغاز کند. تعریف کمرویی کودکان از دید الگوی رفر شناسی یک الگوی طبیعی است چرا که کودک مواقع لزوم مثل ترس و اضطراب از خود نشان میدهد.
این کودکان به نوعی یک نوسان برای ارتط یا عدم ارتط افراد و جامعه وجود دارد. این کودکان ابتدا برای برقراری ارتط نیاز به زمان دارند بتوانند بر کمرویی خود غلبه کنند. خانوادهای این کودکان ید مهارت لازم برای برخورد چنین مواقعی رو داشته شند، چرا که بدون داشتن مهارت لازم موجب بوجود آمدن هنجاری جدید کودک میشود. به همین جهت خانوده ید از مشاوره روانشناسی بهره ببرند.
بیشتر بخوانید: روش های صحیح آموزش کودکان چیست ؟
علائم کمرویی کودکان
علائم کمرویی کودکان احساسی دو سویه است. احساسی مرکب از دو حس مانند اضطراب و خجالت. این نوع کودکان علائم مشترکی وجود دارد که ید به آنها توجه داشت. مهمترین علائم کمرویی کودکان عرت است از:
- عدم تمایل برای برقراری ارتط دیگران: کودکان کم رو ارتط برقرار کردن مشکل اساسی روبرو هستند. البته ممکن است این عدم برقراری ارتط به دلیل خجالتی بودن کودک شد اما اگر این حالت ادامه دار بود ید نگاه ویژه ایی به آن پرداخته شود.
- ون گرا هستند: از مهمترین مشکلات این کودکان عدم مهارت لازم برای فعالیت های اجتماعی است. این نقص میتواند یک حس خجالت و کمرویی پدید بیاورد و کودکان را به یک حس دورن گرایی سوق بدهد.
فرار از مشکل بجای حل آن: این کودکان اضطراب کاملا مشهود است. بطوریکه مواجهه شرایط نا آشنا به جای رفع مشکل اضطراب و حتی توجه به دارا بودن مهارت های لازم بدون ابراز آنها از مسئولیت خود شانه خالی میکنند.
بیشتر بخوانید: روانشناسی کودک ۸ ساله
ابتلا به کمرویی کودکان
ابتلا به کمرویی کودکان حاصل ارتط ناست مسائل اجتماعی مراحل ابتدایی رشد است. از نظر روانشناختی عواملی مانند حس تحقیر شدن، عدم داشتن عزت نفس، عدم داشتن مهارت های لازم، تبیه بدنی سنین کودکی از موارد ابتلا به کمرویی کودکان میشد. دیدگاه روانشناختی ضمن مطالعه بر مراحل شکل گیری شخصیت کودک، حالت انفعالی داشتن کودکان کمرو زیاد دیده میشود. کمرویی توجه غیر عادی و مضطرنه به خود یک موقعیت است.
کم رویی کودکان پدید هایی گسترده و متنوع است. نتیجه اجرای مقادیری از پارامترهای ابتلا کودکان کمرو آمریکا و چین حاکی ازآن است که کودکان چینی به طور قابل توجهی از کودکان آمریکایی کمرو تر هستند. مواردی کودک قا به ارتط دوسن خود نیست و احساس میکند از دوسن خود جداست و احساس تنهایی میکند. احساس تنهایی هم خود یک اختلال شخصیت است که برای رفع آن ید راهکاری اندیشید. پس این کم رویی عث بروز اختلالات دیگر کودک میشود.
بیشتر بخوانید: راه های مان اضطراب کودکان و نوجوانان
مشکلات کمرویی کودکان
مشکلات کمرویی کودکان اگر سنین و مراحل ابتدایی رشد آنها و مسیر بزرگ شدن مرتفع نشود عث بروز مشکلات بعضا غیر قابل مان میشود. به طوریکه این کودکان ید ابتدای مراحل رشد مهارت های لازم برای ورود به اجتماع را کسب کنند و توانایی حل مشکلات و پذیرش مسئولیت را دارا شند. مشکلات کمرویی کودکان همان سنین کودکی خلاصه نمیشود بلکه هر چق کودک مراحل زندگی را پشت سر میگذارد و بیشتر وارد روابط اجتماعی میشود این مشکلات و کمبود ها هم خود را بیشتر نشان میدهند.
نقش خانواده کنترل این عارضه و اختلال تعیین کننده میشد. خانواده کسب مهارت های لازم برخورد چنین کودکانی ید مانع این بشوند که این اختلال کودک پایدار بماند. قطعا اگر خانواده همان ابتدا متوجه بروز این رفر از کودک بشوند انتخاب مسیر ست زیر نظر مشاور میتوانند رفع این اختلال به کودک خود کمک کنند.
بیشتر بخوانید: بهترین روش آموزش کودکان
مان کمرویی کودکان
مان کمرویی کودکان که این اختلال و مشکل رو دارند میتواند آینده کودک نقش مهمی داشته شد. فرض کنید کودک کم رو آینده به خاطر این کمبود نتواند موقعیت اجتماعی پیدا کند و مسئولیت کارهای خود را بپذیرد. برای مان کمرویی کودکان میتوان از راهکارهایی استفاده کرد و به او رفع این مشکل کمک کرد.
برای کودک موقعیتهایی رو بوجود بیاورید که بتواند همسن و سالهای خود تعامل کند و بتواند خواسته های خود را به آنها اعلام کند.
این موقعیتها به کودک خود راه تعامل و ارتط برقرار کردن دیگران را آموزش بدهید.
هر موقعیتی به کودک خود اجازه بدهید اظهار نظر کند.
هر زمانی که لازم بود کودک خود را موقعیت های جدید آشنا کنید.
به کودک خود مسئولیت بدهید و تشویق کنید آن مسئولیت رو انجام بدهد اما اگر به هر دلیل انجامش نقص داشت به هیچ وجه کودک خود را سایرین مقایسه نکنید.
تشخیص کودکان کمرو و خجالتی
برخی ویژگی های لینی کودکان کمرو مقایسه کودکان دیگر به راحتی قابل تشخصی است. از نظر زیستی هم این موارد قابل تشخیص هستند. این ارتط میتوان به تند شدن ضرن قلب، سرخ شدن چهره، به علت توجه زیاد بخود تنش عضلانی زیاد، اختلال تنفس اشاره کرد. همچنین برخی از ویژگی ها نظیر گریه کردن، فرار از غریبه ها، مدام آغوش پ یا ما ماندن را میتوان مشاهده کرد. خود توجهی مواردی ممکن است غافل شدن از محیط شد مثل مشغول شدن وسایل خود. پدیده کمرویی کودکان به عنوان یک معلولیت اجتماعی اگر موقع خود تشخیص ومان نشود میتواند آثار نامطلوبی آینده به همراه داشته شد.
بسیاری از مواقع استعداد سرشار کودک میتواند پشت این کمرویی پنهان شد که این مورد میتواند آینده موجب بروز تنش و ترس عمومی بشود. و همین امر عث شود که هیچ فعالیتی از خود نشان ندهد و بصورت مستقیم سطح عملکرد کودک به سطح پایینی برسد.
بیشتر بخوانید: روانشناسی کودک ۹ ساله دختر و پسر
ویژگی های کودکان کمرو
کودکان کمرو اغلب دچار افسردگی و اضطراب هستند و برقرای ارتط موثر همسن و سالهای خود ضعف دارند. کودکان کمرو به سبب ترس همیشگی از غریبه ها و اینکه اگر این حالت پایدار بماند به تیج عث بروز زمینه ایی میشود که کودک از هر موقعیت زه و جدیدی ترس داشته شد و نتواند خود را آن شرایط منطبق کند.
کودکان کمرو سهم زیادی گروههای خود ندارند و حضوری غیر فعال این گروهها پیدا میکنند. گرچه به خاطر ذات ترسو بودن و تبعیت بی کم و کاست از طرف گروه طرد نمیگردند ولی غال مورد کم توجهی قرار میگیرند. به دلیل اینکه به خاطر ترس افراد تعاملی ندارد و افراد هم او کمتر صحبت میکنند. کمرویی کودک عث میشود علی رغم داشتن توانایی فردی یا حتی علمی بسیار لا نتواند رهبری گروهی را برعهده بگیرد حالی که رهبری گروه یا اجتماع میتواند رشد اجتماعی فرد نقش بسزایی داشته شد.
نقش تربیت کودکان کمرو
کمرویی خانواده های تک فرزند و بعضا فرزند اول بیشتر نمایان است. بخصوص خانواده هایی که مهارت لازم برای رفع مشکل کمرویی کودک را ندارند عث تشدید این موضوع و یا حتی زمینه بروز مشکلات و اختلالات دیگر کودک خود میشوند.به همین دلیل تک فرزندها و فرزند اول بیشتر خود را بزرگترها همانند سازی میکنند و این خود زمینه بروز مشکلات دیگر را فراهم میکند.
اعمال فشارهای روانی به کودک برای برطرف کردن نیازهای غیر ضروری از طرف والدین میتواند زمینه کمرویی کودک را تشدید کند.این کودکان وقتی وارد مسه میشوند تمایل زیاد دارند معلم خود ارتط برقرار کنند همکلاسی های خود که اگر این مشکل از طرف خانواده یا معلم مرتفع نشود میتواند آینده عث تخریب شخصیت اجتماعی کودک بشود. اظهار نگرانی مدام مورد کودکان کمرو از طرف پ وما هم میتواند برعکس عمل کند و به جای حل این اختلال موجب تشدید کمرویی کودک بشود.
بیشتر بخوانید: روش های تقویت خلاقیت برای کودکان
سوالات متداول
آیا کمرویی کودکان یک اختلال محسوب میشود؟
کمرویی کودکان یک اختلال شخصیت است که اگر مراحل ابتدایی رشد تشخیص و مان نشود موجب بروز مشکلات زیاد آینده میشود.
آیا خانواده به تنهایی میتواند کمرویی کودک را مان کند؟
مرحله اول ید این اختلال تشخیص داده شود که این مهم ید توسط مشاوران خانواده صورت گیرد و خانواده هم ید طول مدت مان مشارکت داشته شد.
آیا کمرویی کودک قابل مان است؟
بله قطعا اگر مراحل اولیه تشخیص داده شود و بهره گیری از روش های مانی به راحتی این کمرویی قابل مان است.
خدمات تلفنی و آنلاین مرکز
هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .
این راس مرکز خدمات متنوعی را زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.
منبع:Children and shyness
راهکارهای عملی برطرف کردن کمرویی کودکان
از
09353000102
منبع:لینک منبع